Home  >

Produkter  Båndrengøring

Transportør - komplet

Tromlemotor & belægning

Øvrige produkter

RING TIL OS

KURT SØRENSEN

Salgskonsulent

kso@ellegaard.com

Direkte: 2888 8374

Jylland

DOWNLOADS

UNDINE® BÅNDRENGØRING

Undine® er en innovativ måde at benytte vand under tryk, hvad enten det er i forbindelse med produktion eller rengøring.

 

Fremtidige krav til produktion af bl.a. fødevarer, drikkevarer og andre produkter vil omfatte øgede krav til hygiejne og renlighed, men også til reducering af vand- og energiforbrug.

 

Nøglen til succes er den utrolige hastighed som de bitte små dråber skydes ud med: 900 kilometer i timen, 6 gange hurtigere end traditionel højtryksrensning. Hver dråbe hamrer snavset væk. Hver plet på overfladen rammes mange gange og fjerner bakterier og snavs. Men hver dråbe har for lidt kraft til at beskadige overfladen. Produkter og maskiner forbliver intakt, selv bløde grøntsager overlever ubeskadiget.

 

Resultatet er meget mere hygiejnisk rengøring med en kæmpe vandbesparelse - uanset om der bruges varmt eller koldt vand. Derudover reduceres arbejdsomkostningerne betydeligt ved automatisering med Undine®. Systemet kan tilpasses eksisterende anlæg eller indbygges fra start.

 

Undine® kan med fordel anvendes i forbindelse med forskellige produktionsprocesser: rengøring af fødevarer, rengøring af transportbånd, eller i forbindelse med reducering af tab ved tørring

 

Sådan virker Undine®

Den unikke Undine® dyse består af to kamre. I det første kammer, der er konisk, blandes vand med komprimeret luft, hvorved der dannes meget små vanddråber. På grund af trykforskellen mellem de to kamre skydes vandtågen ud gennem dysen i meget høj fart. Kombinationen af de bitte små dråber, der angriber snavs og bakterier som små "nåle" og vandtågens høje hastighed, giver en uovertruffen rengøringseffekt uden antydning af skader på maskiner og bånd. Faktisk er vandtågen så blød, at man kan holde hånden foran dysen.

 

Så meget kan der spares!

Studier fra hhv. et fjerkræ- og et so-slagteri i Holland har påvist, at installation af Undine® resulterede i flg. besparelser og forbedringer:

Op til 60% besparelser på lønudgifter i.f.m. rengøring

25% besparelse på vandforbruget*

Vægttab i.f.m. tørring/afkøling af kød reduceret fra 1,7% til 0,3%

Slagtekroppens nedkølingstid reduceret med 2 timer.

Reducering af misfarving af kød og ben.

Synlige og målbare forbedringer af hygiejnen (maskiner og produkter)

Ingen forurening af transportørens omgivelser (sprøjter ikke)

 

Return of Investment = 6 måneder

Slagterierne oplevede at investeringen tjente sig selv hjem igen på under 6 måneder.

Læs alt om studierne på www.iwc-international.com.

 

*afhængig af applikationen, kan der spares op til 70% på vand og energi.

 

 

 

 

Undine® båndrengøring bliver anvendt i Hyecon transportløsninger, hvor der stilles strenge krav til produktets egenskaber.

Hyecon er en betegnelse for højeffektive  Ellegaard komponenter udviklet til Fødevareindustrien med fokus på hygiejne og økonomi. Produktporteføljen består af følgende komponenter:

ScanDrive® Drum Motor  IP69K certified

Scandrive® Rollers

Undine®  Belt cleaning technology

Quick-Release®  Båndstrammer

Dropbelt®

Klik her for at læse mere.

afhængig af applikationen, kan der
spares op til 70% på vand og energi *

SE VIDEOEN HER

Undine brochure